Want your
own Fotopage?








 
"The art of being wise,is the art of knowing what to overlO_ok"
nadia kamaludin
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 24-Oct-2007 00:52 Email | Share | | Bookmark
sunset @ venice

 
JUST LOVE THIS PIC ^_^



Sunday, 14-Oct-2007 11:30 Email | Share | | Bookmark
Alhamdulillah :)

 


With my fiance on hari raya @ Embassy of Malaysia,Moscow. This year is my 5th yr celebrating eid at Moscow.We're engaged on d 2nd of Syawal 1428h:) so guess this year's was da best eid,among my 5 yrs here..pray for us,moga dipermudah semuanya insyaAllah:)

My fav song,latest one tx to k.Erina Saizul.

MY BABY YOU (Marc Anthony)

As I look into you eyes
I know the reasons why
My life's worth a thousand skies
You're the simplest love I've known
And the purest one I'll own
Know you'll never be alone

CHORUS

My baby you
Are the reason I could fly
And 'cause of you
I don't have to wonder why
Baby you

There's no more just getting by
You're the reason I feel so alive
Though these words I sing are true
They still fail to capture you
As mere words can only do
How do I explain that smile
And how it turns my world around
Keeping my feet on the ground

REPEAT CHORUS

I will soothe you if you fall
I'll be right there if you call
You're my greatest love of all..

Utz kate org2 soleh sentiasa minta dlm doa mereka "Rabbana hablana min azwajina wazurriyyatina qurrata a'yun.waja'alna lilmuttaqina imama..." tu ayat qur'an,lupe surah ape. maksudnye "ya Allah,kurniakanlah kepada kami,dari isteri kami dan anak2 kami penyejuk mata dan jadikanlah kami pemimpin bg org2 yg bertaqwa..". Utz kate lg,tak semestinye org2 yg dah kawen je br boleh bace doa ni.mereka yg masih bujang pun boleh bace jugak:) wsalam.


Sunday, 3-Jun-2007 13:25 Email | Share | | Bookmark
Saya Sayang CROWD Saya..

 
 
 
View all 6 photos...


Picnic Mariyah Al-Qibtiyah..dah 2yrs bsame2..sedey sbb next sem xdpt same2 cam sebelum ni dah,bertemu lutut same lutut, bertentang mata, hati saling bertaut atas dasar Aqidah yang satu, bertukar2 fikiran,berebut2 jawab kuiz,same2 share ilmu, same2 masak2 n makan!!.. just one phrase "SAYA SANGAT SAYANG CROWD SAYA!!" korang semua memang best & sangat comeyy!! eventhou next sem kite xsame2 dh secara 'grouping' nya, but we'll always be one happy family k! moga segala ilmu yg kite share selama ni bkn saje bermanafaat utk kite,tp utk org lain juga alrite!! all the best utk exam !! ^_^


pagi yang nyaman & dingin..hehe..


chem & k.mahani


tasha & ain..


nad, huda & she..


adik2 dlm hostel pun tak nak lepas peluang..plussss kak nat+k.alan

Photographer : Nadia Kamaludin (except yg me ade,lupe sape ambik )
Location : Volgina Street, Moscow


Tuesday, 28-Nov-2006 23:39 Email | Share | | Bookmark
..bila bercakap tentang cinta..

 
 
 




Bila bercakap tentang cinta : Percaya atau tidak,manusia..menjadi HAMBA terhadap apa yang dicintainya..percayalah, kerana itulah realiti manusia.. "When there is love,there is ALWAYS time.." manusia tidak akan pernah 'busy' kepada apa yang dicintainya,pasti sentiasa ada masa untuk apa yg dicintainya..

Katakanlah,si A baru aje beli kereta proton perdana dan die sgt2 sygkan kereta tu, semestinya everyday die akan pastikan kereta tu dalam keadaan yang baik. Before pegi keje,gilap sket kete,sampai ofis,park kete kt tempat yang boleh nampak dr tingkap ofis.time keje,selang 2minit,intai pulak kete dr tingkap,kot2 ade budak2 datang main2 kat tepi kete,bimbang dicalar keretanya.andai ade kesan calar,balik keje terus pegi supermarket beli scratch-mark remover cream or wutsoever they call it..ini salah satu contoh,lagi contoh orang yang terlalu sayangkan binatang peliharaan,spt ayam serama,kuda,pantang terdengar bunyi sket drp reban/kandang kat luar sana malam2 buta terus keluar,kasut selipar tak sempat sarung pun takpe,asal ayam kuda dipastikan selamat.diandaikan pula ayam/kudanya sakit,tang2 tu jugak start kete or lori ke bawak haiwan peliharaan tu pegi jumpe doktor haiwan..takde cash nak bayar,credit card pun oklah..

Itu adalah dua contoh sikap manusia terhadap apa yg disayanginya.harta dan makhluk lain,apetah lagi sesama manusia,sayangkan isteri,sayangkan anak2 sayangkan kawan2..pantang isteri nak ape,rantai,gelang,pakaian,kasut,beg tangan semua dibelinye,rela korban kehendak sendiri asal isteri senang hati,dapat hidup selesa.and si isteri pulak,bg yang bekerja,lepas balik rumah terus masak,sebab kejap lg suami nak balik ni,kerana sayangnya pada suami,penat lelah ditolak tepi asal suami bahagia.bagi yg xbekerja,apetah lagi.baik pada isteri,baik pada suami,atau baik pada apa2 atau siapa2 pun,apabila manusia mencintainya,jadilah "APA SAJA UNTUKMU.." atau "ANYTHING FOR YOU"

Apabila manusia cinta terhadap sesuatu,sayang akan sesuatu maka jadilah ia Ibarat hamba kepada tuannya,buat ape saje yg tuannya suruh,bagi ape saja yg tuannya minta,tanpa mengeluh,tanpa mengharap balasan.dalam erti kata lain,TAAT. semuanya,demi meraih redha,supaya tuannya senang kepadanya..begitulah reality manusia terhadap apa yg dicintainya.

BURUKKAH SIKAP BEGINI?

tentu sekali TIDAK! kenapa? kerana sikap begini membuktikan betapa org yg mengasihi amat menghargai apa yg dikasihinya.tapi alangkah indahnya andai sikap begini dapat kita tanamkan,kite semaikan dan kita aplikasikan dalam cinta kita kepada Pencipta kita. realitinya,kita hanyalah hambaNya, beginilah sikap yang sepatutnya kite praktikkan terhadapNya.sedang direalitinya,seorang hamba tidak layak meminta satu apapun dari tuannya,kerjanya hanya serve,dan serve. Namun kita?sekali kite serve,diberi ganjaran,lagi serve,lagi tambah ganjaran.kerana ape? kerana ape yg kite serve sebenarnya adalah berbalik kepada diri kita sendiri.segala apa yg Allah perintahkan kpd manusia,bukanlah untuk kepentinganNya,tapi adalah untuk manusia itu sendiri.

"Dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu. Aku tidak sekali-kali menghendaki sebarang rezeki pemberian dari mereka dan Aku tidak menghendaki supaya mereka memberi makan kepadaKu.Sesungguhnya Allah Dialah sahaja Yang Memberi rezeki (kepada sekalian makhlukNya, dan Dialah sahaja) Yang Mempunyai Kekuasaan yang tidak terhingga, lagi Yang Maha Kuat Kukuh kekuasaanNya.." Az-Zariyat : 56-58

Allah tak memerlukan kite berbelanja ketika menunaikan solat,Allah tak memerlukan kita bangun keluar rumah malam2,even solat lail pun cukup dalam bilik aje,Allah tak memerlukan kite pegi ke masjid untuk berdoa dan bertaubat,bak perlunye kite ke supermarket/kedai untuk beli makanan2 for our pets.Allah tak memerlukan kite menggantung ayat2 Al-Qur'an dalam rumah demi membuktikan ingatan kite kepadaNya,cukup dgn zikrullah,anytime,anywhere..wah,tak payah rupenye menunaikan suruhan Allah ni..jauh lebih mudah rupenye jadi hamba Allah drp jadi hamba manusia/makhluk/benda..

Semua pun tahu kehidupan dunia hanyalah sementara,sedang akhiratlah yang abadi,jadi renungkanlah sejauh mana diri kita sedar tentang hakikat ni,dan sejauh mana kaki tangan dan anggota kita bertindak thadap apa yang kite sedari.

"Allah memewahkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendakiNya dan Dia juga yang menyempitkannya dan mereka (yang ingkar) : Bergembira dengan kehidupan dunia, sedang kehidupan dunia itu tidak lain, hanyalah kesenangan yang kecil dan tidak kekal berbanding dengan kesenangan hari akhirat.." Ar-Ra'a:26

Ada yang tension "aku solat tak penah tinggal,puasa cukup,zakat beres,tapi hidup aku biase aje,takde pun semewah orang tu yg jarang benar solat,puasa pun boleh bilang jari,zakat apetah lagi..tak puas hati!!!" but la takhaf,wa la tahzan,jgn takut dan jgn sedih..
kerana andai kite ikhlas dan sabar dalam menunaikan tanggungjawab kite,lihatlah dan nikmatilah janji Allah...

"Lihatlah bagaimana Kami lebihkan sebahagian dari mereka atas sebahagian yang lain (dalam rezeki pemberian Kami itu) dan sesungguhnya pemberian di akhirat lebih besar tingkatan-tingkatan perbezaannya dan lebih besar tambahan-tambahan kelebihannya.." Al-Isra:21

Oleh itu kawan2,jom kite semaikan fitrah sikap kite manusia yg menjadi HAMBA TERHADAP APA YANG DICINTAINYA dalam hubungan cinta kite kepada Pencipta kita, yg sememangnya yang paling layak dan paling berhak utk kite taburkan..dan percayalah, inilah PELABURAN yg paling MENGUNTUNGKAN! lbh untung drp ASB.bersenang hatilah dengan hubungan ni,tiada masalah,hati pun tenang,dijamin senang..

"(Setelah menerangkan akibat orang-orang yang tidak menghiraukan akhirat, Tuhan menyatakan bahawa orang-orang yang beriman dan beramal soleh akan disambut dengan kata-kata): Wahai orang yang mempunyai jiwa yang sentiasa tenang! Kembalilah kepada Tuhanmu dengan hati yang redha dan diredhai-Nya.Serta masuklah engkau dalam kumpulan hamba-hambaku yang berbahagia.Dan masuklah ke dalam SyurgaKu!" Al-Fajr:27-30

BUKANKAH SYURGANYA YANG KITA SEMUA IMPIKAN?


Saturday, 30-Sep-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
:: special wish for a valued friend :: =)

 


Quote:
Aku bersyukur menjadi temanmu
Banyak yang telah ku pelajari erti kehidupan
Ukhuwah yang sekian lama terjalin
Semurni embunan pagi

Perjalanan kita masih jauh
Rentasi segala ranjau serta onak berduri
Hanya ketabahan dan keimanan di hati
Mengatasi segalanya

Ku cuba memahami dirimu
Agar persahabatan kekal utuh bersatu
Ku sedar betapa cekalnya hatimu
Menhadapi ujian Allah (SWT) Yang Satu

Akal budi sinar peribadi
Madah indahmu tidak akan daku lupakan
Kau sering mengingatkan diri ini
Tiada kemanisan hidup tanpa keimanan

Ya Allah (SWT) Oh Tuhan kami
Seiringkanlah perjalanan ini
Mengharungi hidup penuh pancaroba
Mencari kasih Mu

Berkatilah persahabatan kami ini
Buat selamanya
Oh Tuhanku..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net